Webinar

Csoportos online szülőtréning annak érdekében, hogy az anyanyelved átadása mellett a gyermekedet az új nyelvei magas szintű elsajátításában is hatékonyan tudd segíteni.

Az utóbbi hetekben meggyőződtetek róla, milyen hasznos a karantén az anyanyelv megőrzése szempontjából. Ezzel párhuzamosan néhányan azzal kerestek meg, hogyan segítsék a gyerekeket abban, hogy ne maradjanak le az iskola nyelvével. És valóban, ez lesz most az új feladat. De vajon elválasztható-e a kettő egymástól?

Lehet többszörös egynyelvűként tekinteni a gyerekre, az viszont egy nagyon energiaigényes feladat minden oldalról, ráadásul így hasznos lehetőségek maradnak kihasználatlanul, a gyerekek valódi igénye pedig teljesen figyelmen kívül reked.

A CFHP szülőtréning abban segít, hogy élj ezekkel a lehetőségekkel és így nemcsak az anyanyelvedet tudod átadni, hanem biztosítod azt is, hogy a gyereked az új nyelveit is magas szinten sajátítsa el.Támogatást nyújt ahhoz is, hogy ne bizonytalanodhass el környezeted előítélete nyomására és ezzel ne legyél akaratlanul is a gyereked tanulásának a korlátja.

Kutatóként, tanárként és 5 nyelvű gyerekek édesanyjaként szerzett tudásomat és tapasztalatomat osztom meg veled.

Egy olyan praktikus stratégiacsomagot kapsz, amellyel fel leszel vértezve arra, hogy a gyerekeknek minden nyelvére nézve tudj támogatást adni.

A többnyelvűség dinamikájának megértéséhez először megismerkedsz az azt befolyásoló legfontosabb tényezőkkel, mert ezek ismeretével tudod igazán hatékonyan használni azokat a konkrét javaslatokat, amelyeket majd a foglalkozások során és az adalékos anyagokban kapsz.

Továbbá többek között arról is lesz szó, hogy hogyan segítheted a gyereket abban, hogy olvasson és írni is tudjon az általa használt nyelveken vagy hogy az interkulturális különbségekből adódó félreértések ne hozzák hátrányos helyzetbe az iskolában. A kurzus alapprogramján felül a résztvevők igényei lesznek elsősorban figyelembe véve.

Felmérés

1 x 20 perces egyéni

A foglalkozás előtt te is élhetsz a díjmentes elbeszélgetés lehetőségével, ahol választ kaphatsz olyan kérdéseidre is, amelyekről a weboldalamon nem találtál információt.

Foglalkozás

5 x 80 perces csoportos

Az online tréningek kisebb csoportokban zajlanak. Egy foglalkozás öt alkalmat foglal magába, amelyek közel másfél órás terjedelműek.

Utánkövetés

1 x 60 perces egyéni

A csoportos foglalkozásokat egy személyes egy órás konzultáció előzi meg, ahol a hatékonyabb közös gyakorlatokra készülhetünk elő.

Webinar

Szeretne további információkat kapni a webinarokról?

A CFHP szülőtréning program egy 6 hetes on-line tanfolyam szülőknek (max. 12 fővel csoportonként), amelyben minden olyan segítséget megkapsz, ahhoz hogy meg tudj felelni a kihívásoknak, amivel a többnyelvű gyerekek szüleinek meg kell birkóznia.

 

Ha még nem próbáltad és nem elégedsz meg a cikkekben nyújtott ismeretmorzsákkal, szeretsz jó társaságban, szórakozva, új, hasznos ismereteket szerezni, akkor ne habozz! Minden foglalkozásnak van egy tematikai kerete, de ezt minden csoport maga alakítja a saját kérdéseivel és hozzászólásaival.

Miért érdemes részt venni a szülőtréningen?

 • Mert minden alkalom egyedi és megismételhetetlen és a te problémáidat tárgyalja
 • Mert komplex rendszert nem lehet lineárisan elmondani vagy egy-egy kiragadott pont által teljesen megérteni, hanem csak rétegenként kibontani.
 • Mert olcsóbb, mint ugyanilyen terjedelmű konzultáció.
 • Mert a megelőzést szolgálja és nem a tűzoltást.
 • Mert ez az a formátum, ami a legközelebb hoz ahhoz, hogy valóban megérts egy többnyelvűt.

Csatlakozz a csoporthoz

 • hogy immunitást szerezz a környezet többnyelvűséggel kapcsolatos előítéleteivel szemben,
 • hogy tudj beszélni olyan dolgokról is, amit most csak érzel,
 • hogy legyen kritériumod, ami alapján delegálhatsz,
 • hogy tudd, mi alapján keress iskolát, óvodát.
 • hogy a hétköznapokban előforduló kulturális különbségeket felismerd, a helyükön kezeld és így meg tudd akadályozni, hogy az évek során felhalmozódjanak és veszélyeztessék a család egységét.
 • hogy magabiztosabb szülő légy és ne kelljen folyton aggódnod, hogy helyesen csinálsz-e valamit.