Webinar

Csoportos online szülőtréning annak érdekében, hogy az anyanyelved átadása mellett a gyermekedet az új nyelvei magas szintű elsajátításában is hatékonyan tudd segíteni.

Az utóbbi hetekben meggyőződtetek róla, milyen hasznos a karantén az anyanyelv megőrzése szempontjából. Ezzel párhuzamosan néhányan azzal kerestek meg, hogyan segítsék a gyerekeket abban, hogy ne maradjanak le az iskola nyelvével. És valóban, ez lesz most az új feladat. De vajon elválasztható-e a kettő egymástól?

Lehet többszörös egynyelvűként tekinteni a gyerekre, az viszont egy nagyon energiaigényes feladat minden oldalról, ráadásul így hasznos lehetőségek maradnak kihasználatlanul, a gyerekek valódi igénye pedig teljesen figyelmen kívül reked.

A CFHP szülőtréning abban segít, hogy élj ezekkel a lehetőségekkel és így nemcsak az anyanyelvedet tudod átadni, hanem biztosítod azt is, hogy a gyereked az új nyelveit is magas szinten sajátítsa el.Támogatást nyújt ahhoz is, hogy ne bizonytalanodhass el környezeted előítélete nyomására és ezzel ne legyél akaratlanul is a gyereked tanulásának a korlátja.

Kutatóként, tanárként és 5 nyelvű gyerekek édesanyjaként szerzett tudásomat és tapasztalatomat osztom meg veled.

Egy olyan praktikus stratégiacsomagot kapsz, amellyel fel leszel vértezve arra, hogy a gyerekeknek minden nyelvére nézve tudj támogatást adni.

A többnyelvűség dinamikájának megértéséhez először megismerkedsz az azt befolyásoló legfontosabb tényezőkkel, mert ezek ismeretével tudod igazán hatékonyan használni azokat a konkrét javaslatokat, amelyeket majd a foglalkozások során és az adalékos anyagokban kapsz.

Továbbá többek között arról is lesz szó, hogy hogyan segítheted a gyereket abban, hogy olvasson és írni is tudjon az általa használt nyelveken vagy hogy az interkulturális különbségekből adódó félreértések ne hozzák hátrányos helyzetbe az iskolában. A kurzus alapprogramján felül a résztvevők igényei lesznek elsősorban figyelembe véve.

FELMÉRÉS

1 X 20 PERCES EGYÉNI

A foglalkozás előtt te is élhetsz a díjmentes elbeszélgetés lehetőségével, ahol választ kaphatsz olyan kérdéseidre is, amelyekről a weboldalamon nem találtál információt.

FOGLALKOZÁS

5 X 80 PERCES CSOPORTOS

Az online tréningek kisebb csoportokban zajlanak. Egy foglalkozás öt alkalmat foglal magába, amelyek közel másfél órás terjedelműek.

UTÁNKÖVETÉS

1 X 60 PERCES EGYÉNI

A csoportos foglalkozásokat egy személyes egy órás konzultáció előzi meg, ahol a hatékonyabb közös gyakorlatokra készülhetünk elő.

SZERETNE TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT KAPNI A WEBINAROKRÓL?

A CFHP szülőtréning program egy 6 hetes on-line tanfolyam szülőknek (max. 12 fővel csoportonként), amelyben minden olyan segítséget megkapsz, ahhoz hogy meg tudj felelni a kihívásoknak, amivel a többnyelvű gyerekek szüleinek meg kell birkóznia.